Valet är över – men kampen för ett starkare samhälle och ett tryggare Västmanland fortsätter

Tacksamhet och ödmjukhet. Det är de orden som först kommer till mig. Tack till alla er som har arbetat så hårt för det ni tror på under den här valrörelsen.

Vi har träffat och samtalat med folk på gator och torg, knackat dörr och ringt samtal. Totalt har vi värvat 12 500 nya medlemmar och genomfört 1,7 miljoner samtal. I Västmanland har vi värvat omkring 350 nya medlemmar och genomfört en bra bit över 50 000 samtal. Det är fantastiska siffror som vi tar med oss in i den kommande mandatperioden.

Tillsammans med våra partikamrater runt om i Sverige har vi visat att Socialdemokraterna i allra högsta grad är en levande och kraftfull folkrörelse. Jag vill återigen rikta ett stort tack till alla er som har varit en del av valrörelsen i Västmanland!

En del röster återstår att räkna innan valresultatet är definitivt, men vi har en bra bild över hur svenska folket vill att Sverige ska styras. Även om vi ur ett historiskt perspektiv hade önskat oss ett bättre valresultat, så kan jag konstatera att Socialdemokraterna fortsatt är det parti som väljarna i Sverige har klart störst förtroende för.

Socialdemokraterna är även det klart största riksdagspartiet i Västmanland. Det är glädjande. Väldigt många människor har valt att lägga sin röst på Socialdemokraterna, och det är ett stort förtroende som vi kommer att förvalta på absolut bästa sätt.

Valet är över – men arbetet med att bygga ett starkare samhälle och ett tryggare Västmanland fortsätter.

Nu väntar ett par ovissa veckor där våra lokala och regionala valresultat ska analyseras, innan vi kan hitta en väg framåt. Det är ett arbete som måste få ta sin tid. Vi socialdemokrater håller ihop och ska påminna oss om att det finns fruktansvärt mycket positivt att hämta kraft ur i den här valrörelsen.

Vad gäller regeringsbildningen så vet vi, även om inte alla röster är räknade än, att ingen sida har fått egen majoritet. Då är det naturliga ett blocköverskridande samarbete så att Sverige kan styras. Det gäller att alla ansvarstagande partier nu håller huvudet kallt och funderar på vad som är bäst för Sverige.

Vårt besked sedan tidigare ligger fast: vi samarbetar gärna över blockgränsen, men inte över anständighetsgränsen.

 

Pia Nilsson, ordförande för Socialdemokraterna i Västmanland

facebook Twitter Email