Riksdagen

Här kan du läsa om våra företrädare i riksdagen och om våra toppkandidater inför mandatperioden 2018-2022.

Socialdemokraterna i Västmanland har tre mandat i Sveriges riksdag. Idag sitter Pia Nilsson från Sala, Olle Thorell från Surahammar, Åsa Eriksson från Norberg på dessa mandat.

Nedan kan du läsa om våra företrädare i riksdagen 2018.

Pia Nilsson

Pia har tjänstgjort som riksdgsledamot för Västmanland sedan 2004 och är i dag gruppledare i riksdagens trafikutskott. Pia har tidigare jobbat som lärare i svenska och samhällskunskap på bland annat Ösby naturbruksgymnasium i Sala.

Förutom utbildningsfrågor ligger närings- och järnvägsfrågor Pia varmt om hjärtat. Pia har varit engagerad i Sala-politiken sedan 1985, hon har bland annat varit gruppledare i barn- och utbildningsnämnden, och sitter fortfarande i kommunfullmäktige.

Målet med Pias politiska engagemang är ett solidariskt samhälle där människor känner sig behövda, trygga och respekterade för den de är.

Kontakt: pia.nilsson@riksdagen.se

Olle Thorell

Olle har tjänstgjort som riksdagsledamot för Västmanland sedan 2006 och är i dag ledamot av riksdagens utrikesutskott där han är särskilt aktiv i FN-frågor samt arbetar för kärnvapennedrustning.

Olle har arbetat med SFI-undervisning och som lärare på olika nivåer och har varit politiskt aktiv i hemkommunen Surahammar sedan 1995 – där han framför allt har engagerat sig i utbildningsfrågor.

Olle brinner för alla människors rättigheter och möjligheter och har inte mycket till övers för främlingsfientlighet och intolerans.

Kontakt: olle.thorell@riksdagen.se eller https://www.facebook.com/sosseolle/

Åsa Eriksson

Åsa, grundskollärare som ursprungligen kommer från Upplands Väsby, var mellan 2011 och 2017 kommunstyrelsens ordförande i Norberg. Under de åren riktades det nationella strålkastarljuset mot Norberg av två anledningar: dels den stora skogsbranden 2014, dels flyktingkrisen 2015. Nu tjänstgör Åsa i riksdagens civilutskott, och i EU-nämnden, och är engagerad i ett brett spektrum av frågor: exempelvis integration, sexualbrott och mindre kommuners villkor.

Åsa har stor tilltro till politikens möjligheter att göra världen till en bättre och mer jämlik plats – och tror att det politiska arbetet behöver kombineras med ett starkt ledarskap för att förändring ska vara möjlig.

Kontakt: asa.eriksson@riksdagen.se

 

 

facebook Twitter Email