Vanligt folk riskerar att få kraftigt höjda hyror med Moderaternas politik

Tre miljoner människor som bor i hyresrätter i Sverige riskerar att få sina hyror chockhöjda om Moderaterna får makten efter valet den 9 september. I Västerås kan över 20 000 hushåll drabbas av en moderat #HYRESCHOCK.

En ny rapport framtagen på uppdrag av Hyresgästföreningen visar att ett införande av marknadshyror kan innebära omfattande hyresökningar på upp till 50 procent för dig som hyresgäst. Det kan handla om tiotusentals kronor per år.

I Helsingfors prövades marknadshyror och där steg hyrorna med över 40 procent på fem år efter avregleringen 1995. Det har inte heller lett till en ökning av antalet färdigställda bostäder.

För Socialdemokraterna i Västmanland är en utveckling mot marknadshyror oacceptabel. Vi vill inte se en #HYRESCHOCK som riskerar att tvinga folk ur hus och hem i länet. Bara i Västerås riskerar över 20 000 hushåll att drabbas.

Moderaterna är tydliga med att de vill se en utveckling mot marknadshyror. Deras bostadspolitiske talesperson vill se en mindre reglerad hyresmarknad, MUF:s ordförande säger rätt ut att han vill ha marknadshyror och moderaterna har ett kongressbeslut på att arbeta för ”ett nytt och mindre reglerat hyressättningssystem”. I klartext betyder det marknadshyror.

Vi Socialdemokrater vill bygga ett starkare samhälle, ett tryggare Sverige. Då måste vi bygga bort bostadsbristen genom fler billiga hyresrätter och studentbostäder, inte genom marknadshyror som fördyrar för vanligt folk och dessutom inte bidrar till fler hyresrätter.

Vi har inte råd med Moderaternas #HYRESCHOCK, har du?

———————————————————————————–

Ta ställning mot Moderaternas #HYRESCHOCK här!

Vill du diskutera bostadspolitik med en Socialdemokrat?
Kontakta Magnus Johansson 

Vill du engagera dig för ett starkare samhälle, ett tryggare Västmanland? Bli medlem i Socialdemokraterna!

facebook Twitter Email