För att en trygg förlossning inte betalar sig själv

En förlossning utan akutåtgärder kostar 30 000 kr. Ett akut kejsarsnitt det dubbla. 120 000 barn föds i Sverige varje år. Summa summarum: trygghet kostar! Det skriver Åsa Eriksson, toppkandidat till riksdagen.

Därför rimmar det illa när Moderaterna och SD i samma andetag lovar stora skattesänkningar och bättre välfärd. Man kan nämligen inte få det ena utan att tumma på det andra.

Vi socialdemokrater är ärliga med våra intentioner: vi väljer en trygg förlossningsvård före stora skattesänkningar – och fördelar resurser därefter.

Oavsett vem du är eller var du bor ska du som blivande förälder kunna känna dig trygg inför en förlossning. Inget annat duger i vår svenska välfärd.  Det ska finnas förlossningsplats när man behöver den och personalen ska ha goda förutsättningar för att göra sitt jobb. Den som drabbats av en förlossningsskada ska kunna få rätt vård.

Den S-ledda regeringen har under mandatperioden skjutit till stora resurser till kommunerna och landstingen, de som ansvarar för välfärden i Sverige, vilket bland mycket annat har resulterat i ett nytt förlossningsteam på sjukhuset i Västerås. Regeringen har också byggt ut barnmorskeutbildningen med 250 platser.

Förlossningsvården i Västmanland är välfungerande och för att säkerställa att den fortsätter vara det, lovar Socialdemokraterna att prioritera satsningar på sjukvårdspersonalen framför skattesänkningar.

Det är så vi bygger ett starkare samhälle och ett tryggare Västmanland.

Vill du också vara med och arbeta för en bättre sjukvård? Bli medlem i Socialdemokraterna!

Vill du läsa mer om vår sjukvårdspolitik? Klicka här!

facebook Twitter Email