Extra veckas ledighet för föräldrar i Västmanland!

Socialdemokraterna presenterar ett valmanifest för ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. Vi väljer stora investeringar i välfärden framför skattesänkningar för de rikaste. Den största nyheten i vårt valmanifest är en ”familjevecka” – en extra veckas ledighet för föräldrar att ta ut i samband med skollov, studiedagar och terminsstart.

Så här fungerar det: vi vill införa en extra veckas betald föräldraledighet årligen för varje arbetande förälder, med barn mellan 4 och 16 år, att ta ut när barnen inte kan vara i skolan på grund av lov, planeringsdagar och liknande. ”Familjeveckan” innebär att nästan 23 000 barnfamiljer i Västmanland kommer att få mer tid med varandra.

Här kan du läsa mer om familjeveckan: https://www.socialdemokraterna.se/aktuellt/2018/en-extra-veckas-ledighet-for-foraldrar–en-familjevecka/

För många människor är det svårt att ta ledigt under skollov och studiedagar. Inte minst för ensamstående och i yrkesgrupper där man inte kan ta ledigt hur som helst utan inkomstbortfall. En planeringsdag på förskolan eller att tonåringen sitter ensam hemma på lovet betyder ofta extra stress för föräldrarna.

Vi har en generös föräldraförsäkring, en förskola som alla har råd med och utbyggd fritidsverksamhet. Dessutom höjde vi barnbidraget med 200 kronor i månaden för omkring 33 000 barnfamiljer i Västmanland tidigare i år.

Med ”familjeveckan” tar vi nästa steg och underlättar ytterligare för föräldrar som jobbar. Det är en del i hur vi stärker vår välfärd, och det är vårt sätt att bygga ett starkare samhälle och ett tryggare Västmanland.

Så många barnfamiljer berörs i din kommun

Arboga: 1 042.

Fagersta: 1 190.

Hallstahammar: 1 152.

Kungsör: 712.

Köping: 2 255.

Norberg: 547.

Sala: 1 815.

Skinnskatteberg: 332.

Surahammar: 902.

Västerås: 13 022.

 

Totalt: 22 970 barnfamiljer i Västmanland berörs av ”familjeveckan”.

Vill du vara med och arbeta för ett bättre Sverige? Bli medlem!

facebook Twitter Email