Ett starkare samhälle. Ett tryggare Västmanland.

Vi vill se ett starkare samhälle och ett tryggare Västmanland. Därför vill vi använda Sveriges växande ekonomi till att stärka sjukvården och skolan, så att väntetiderna i vården minskar och eleverna lär sig mer i skolan.

Till 2022 vill vi tillföra 20 miljarder till kommunerna och landstingen, som ansvarar för välfärden. För oss socialdemokrater är investeringar i välfärden viktigare än stora skattesänkningar för de rikaste.

Vi vill även se till att pensionen blir något att se fram emot för alla. För de pensionärer som har det sämst ställt vill vi höja pensionen med upp till 600 kronor i månaden, och till 2020 vill vi helt ta bort den orättvisa pensionärsskatten som den borgerliga regeringen införde.

För att öka tryggheten i Västmanland ska vi fortsätta att föra en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Vi har höjt straffen för ett 30-tal olika brott, satsat mer pengar på polisen än de själva begärde – och fördubblat antalet utbildningsplatser på polisutbildningen. Men vi är långt ifrån klara. Fram till 2024 vill vi se 10 000 fler polisanställda.

Sverige och Västmanland kommer att uträtta stordåd även i framtiden – men det kräver att vi håller ihop.

Den 9 september är valet ditt – rösta på Socialdemokraterna!

 

Vill du läsa mer om vår politik i Västmanland? Klicka här.

Vill du läsa om våra toppkandidater till riksdag och region? Klicka här.

Vill du bli medlem i Socialdemokraterna? Klicka här.

facebook Twitter Email